Scholen nieuwbouw

Met scholen hebben wij als bouwbedrijf de meeste ervaring. Nieuw bouwen, verbouwen, uitbreiden en renoveren van schoolgebouwen: we hebben de afgelopen jaren veel deskundigheid opgebouwd. Voor een schoolgebouw gelden speciale eisen voor bijvoorbeeld inrichting, energie, luchtkwaliteit, akoestiek en ventilatie en verwarming. En natuurlijk: het oog wil ook wat. Kinderen en leerkrachten komen tot de beste prestaties in ‘het perfecte klaslokaal’: een lokaal dat gezond, comfortabel en duurzaam is.

En natuurlijk staan scholen tijdens de verbouwing niet altijd leeg. Wilt u dat de lessen gewoon doorgaan? Wij hebben dit vaker gedaan en zorgen ervoor dat kinderen en docenten zo weinig mogelijk last hebben van ons werk.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Wilt u dat de lessen gewoon doorgaan tijdens de verbouwing? Wij hebben dit vaker gedaan en zorgen ervoor dat kinderen en docenten zo weinig mogelijk last hebben van ons werk.

Nieuwbouw Maranathaschool

De Maranathaschool was verouderd, dus bouwden wij voor de Hervormde Scholenvereniging in Nijkerk een nieuw pand. In het gebouw, dat acht lokalen heeft, zitten ook een kinderdagverblijf en peuterspeelzaal.

Nadat Bouwbedrijf Doppenberg B.V. de aanbestedingsprocedure won, bleek het budget voor het gemaakte ontwerp niet toereikend te zijn. Dat kwam vooral door de hoge installatie-technische kosten. Als een school wil voldoen aan de eisen van Frisse Scholen klasse B, betekent dat dat er eisen zijn aan de ventilatie van het gebouw. Onder andere de kwaliteit van de lucht, de temperatuur en het licht moeten in orde zijn. Om dit voor elkaar te krijgen, moest tijdens de bouw op andere plekken worden bezuinigd.

Wij dachten daarom mee in het aanpassen van het ontwerp, waarbij de bezuinigingen geen afbreuk deden aan het ontwerp en de kwaliteit. We bezuinigden op vierkante meters en de inrichting, maar niet op de uitstraling.

De contacten tussen ons als opdrachtgever en Doppenberg zijn altijd goed verlopen. Mede door de korte lijntjes en oplossingsgerichtheid zijn onze wensen in relatie tot de timing van werkzaamheden goed verlopen. In het regelmatige overleg bleken ze proactief in het aanvoeren van mogelijke verbeteringen en kostenbesparingen. Ik beveel bouwbedrijf Doppenberg van harte aan voor uw bouwtechnische klus!
Thijs Jan van der Leij, Rector Farel College

Nieuwbouw IKC Holk Doornsteeg

Nieuwbouw CBS de Grondtoon

Meer projecten

Wat kunnen we voor u betekenen?

Wilt u dat de lessen gewoon doorgaan tijdens de verbouwing? Wij hebben dit vaker gedaan en zorgen ervoor dat kinderen en docenten zo weinig mogelijk last hebben van ons werk.